ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

 Η ιατρός Παθολόγος – Διαβητολόγος Βασιλική Πρέντζα είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Μετά την αποφοίτηση της από την Ιατρική εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Άνω Καλεντίνης του Νομού Άρτας, όπου εργάσθηκε ως αγροτικός ιατρός από το 1996 έως το 1998.

Στα πλαίσια απόκτησης της ειδικότητας της Παθολογίας εργάσθηκε ως ειδικευόμενη Ιατρός στο Β’ Παθολογικό τμήμα του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής (πρώην Λοιμωδών) από το 1998 έως το 2000.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς της στο Νοσοκομείο Λοιμωδών παρακολούθησε τις εργασίες του τακτικού ηπατολογικού ιατρείου αποκτώντας εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία των χρόνιων ηπατοπαθειών, ενώ η νοσηλεία ασθενών με Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (AIDS)της μετέδωσε εμπειρία στη διερεύνηση και αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων αυτής της ομάδας ασθενών.

Το χρονικό διάστημα 2000-2003 συνέχισε την ειδικότητα της Παθολογίας στο Γ’ Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου ‘’Ευαγγελισμός’’.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα παρακολούθησε τις εργασίες του τμήματος, είχε ενεργό συμμετοχή στην κλινική αλλά και στο Εξωτερικό Παθολογικό Ιατρείο, στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών όπως και στις ενδοκλινικές εφημερίες.

Παρακολούθησε ανελλιπώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και είχε ενεργό συμμετοχή σ’ αυτό με ανάλυση θεμάτων Εσωτερικής Παθολογίας και κλινικών ασκήσεων, ενώ ελάμβανε μέρος στις επιστημονικές συζητήσεις της διαφοροδιαγνωστικής και θεραπείας κλινικών περιστατικών.

Συμμετείχε στην εκπόνηση εργασιών που ανακοινώθηκαν σε Πανελλήνια Συνέδρια και παρακολούθησε μαθήματα της συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσςη, υπό την αιγίδα της ‘’Επιστημονικής Ένωσης’’ του Νοσοκομείου όπως Σεμινάρια, Στρογγυλά Τραπέζια και Συνέδρια. Τον Ιούνιο του 2003 απέκτησε κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο της ειδικότητας της Παθολογίας.

Εξειδικεύτηκε στο Σακχαρώδη Διαβήτη στο Διαβητολογικό κέντρο της Β’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών από τον Οκτώβριο 2006 έως τον Ιούνιο 2008.

Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης  της συμμετείχε στις δραστηριότητες του Διαβητολογικού Κέντρου καθώς και στη χορήγηση οδηγιών στους νοσηλευόμενους διαβητικούς ασθενείς του Νοσοκομείου στις διάφορες κλινικές (Χειρουργική, Καρδιολογική, Ουρολογική, Οφθαλμολογική).

Επιπρόσθετα κατά το διάστημα αυτό παρακολούθησε και συμμετείχε ενεργά σε όλες τις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του Διαβητολογικού Κέντρου δηλαδή την εβδομαδιαία βιβλιογραφική ενημέρωση, τις εβδομαδιαίες διαλέξεις και την εβδομαδιαία συζήτηση περιστατικών.

Επιπλέον, το ακαδημαϊκό έτος 1999-2000 συμμετείχε σε επιτροπή Δ/νσης Β’θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας για υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για ΤΕΦΑΑ, ενώ το ακαδημαικό έτος 2002-2003 ανέλαβε την εκπαίδευση των φοιτητών του 5ου εξαμήνου του Πανεπιστημίου της Νοσηλευτικής.

Το 2003 εργάσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών του θεραπευτηρίου ‘’ΥΓΕΙΑ’’, ενώ από το 2003-2013 υπηρέτησε ως θεραπευτής ιατρός στην Τοπική Μονάδα Υγείας –ΙΚΑ Ασπροπύργου.

Από το 2010 είναι ιατρός του Ειδικού Σώματος των Υγειονομικών Επιτροπών των ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης αναπηρίας).

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Χαϊδάρι από το 2003 και στον Ασπρόπυργο από το 2013.

Είναι μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και υπεύθυνη του Διαβητολογικού Ιατρείου ΚΑΠΗ Χαϊδαρίου.

 

Δεδομένων των συνεχών εξελίξεων στην Ιατρική παρευρίσκεται τακτικά σε συνέδρια Παθολογίας-Διαβητολογίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα υγείας παραχωρεί εκπαιδευτικές ομιλίες σε τοπικές ομάδες-συλλόγους και αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ

ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ


Copyright © 2015 avalon